Beyin Anevrizması Ameliyatı İstanbul
Beyin anevrizması ameliyatı İstanbul, beyin damarlarında meydana gelen şişkinliği ve anormal genişlemeyi gidermek amacıyla yapılan, gelişmiş bir cerrahi uygulamadır. Beyin içerisinde farklı görevler üzerine özelleşmiş olan onlarca farklı doku bulunmaktadır. Bu dokular sayesinde görme ve dokunma gibi duyularımız sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır, yaşamsal faaliyetlerimiz düzenlenmektedir ve uzuvlarımız bilinçli olarak hareket edebilmektedir. Bahsi geçen dokular, bölgedeki atar damarlardan gelen kan yolu ile besin ve oksijen ihtiyacını gidermektedirler. Eğer bu damarların yapısında olumsuz bir değişim meydana gelirse beyin bahsetmiş olduğumuz faaliyetleri yerine getirmekte zorlanabilmektedir. Hatta bireyin yaşamı tehlikeye girebilmektedir.
Beyin anevrizması da beyindeki damarları etkileyen ciddi bir hastalıktır. Bu hastalık, beyindeki damarların anormal bir şekilde şişmesi ve balonlaşması ile karakterizedir. Hastalarda çift görme, bilinç bulanıklığı, yüzün bir tarafında uyuşma ve nöbet geçirme gibi sorunlara yol açabilmektedir. Günümüzde beyin anevrizması ameliyatı ile bu hastalığı tedavi etmek mümkündür. Yazımızın devamında ‘’Beyin anevrizması ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Beyin anevrizması tehlikeli midir?’’, ‘’Beyin anevrizması tedavi edilmezse ne olur?’’ ve ‘’Beyin anevrizması ameliyatı ağrılı mı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul beyin anevrizması ameliyatı ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.
Beyin Anevrizması Nedir?
Beyin anevrizması, beyindeki dokuların beslenmesini sağlayan atardamarlarda meydana gelen balonlaşma ve genişlemedir. Beyin anevrizması sırasında beyinde bulunan atardamarlardan birinde veya birden fazlasında çıkıntı ve balonlaşma görülür. Bu durum damar duvarının incelmesine neden olur ve beyin kanaması gibi son derece tehlikeli sorunların ortaya çıkmasına yol açabilir. Beyin anevrizmaları günümüzde farklı şekillerde tedavi edilebilmektedir. Bu tedaviler arasında özel cerrahi uygulamalar, ilaç uygulamaları ve endovasküler yani damar içi tedaviler bulunmaktadır.
Beyin Anevrizması Neden Olur?
Beyin anevrizması nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:
- Ailesel yatkınlık.
- Sigara kullanımı.
- 40 yaşının üzerinde olmak.
- Damar sertliği gibi hastalıklar.
- Alkol bağımlılığı.
- Uyuşturucu madde kullanımı.
- Kafa travmaları.
- Baş ve boyun tümörleri.
- Kanser hastalığı.
- Polikistik böbrek hastalığı.
- Aort koarktasyonu.
- Bağ doku hastalıkları.
- Romatizma hastalıkları.
Beyin anevrizması nedenleri bu şekilde sıralanabilir.
Beyin Anevrizması Belirtileri Nelerdir?
Beyin anevrizması belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:
- Göz arkasında ve çevresinde ağrı.
- Göz bebeğinin genişlemesi.
- Göz kapağında düşme.
- Görme alanıyla ilgili sorunlar.
- Yüzün sağ veya sol tarafında uyuşma, yüz felci.
- Bilinç kaybı.
- Mide bulantısı ve kusma.
- Çift görmek.
- Bulanık görmek.
- Dikkat dağınıklığı, dalgınlık.
- Işık hassasiyeti.
Beyin anevrizması belirtileri bu şekilde sıralanabilir.
Beyin Anevrizması Tehlikeli Mi?
Beyin anevrizmaları son derece tehlikeli olan hastalıklardır. Bu hastalıklar nedeniyle bireyin beyninde yer alan ilgili damarda balonlaşma görülür. Damar duvarı incelir ve patlayabilir. Buna bağlı olarak da beyin kanaması gibi bireyin hayatını tehdit edebilecek durumlar meydana gelebilir. Bu yüzden beyin anevrizması riski taşıyan hastalar düzenli doktor kontrollerine gitmelidirler, beyin anevrizması teşhisi konulmuşsa da tedavi süreci kesinlikle ihmal edilmemelidir.
Beyin Anevrizması Nasıl Teşhis Edilir?
Beyin anevrizması teşhisi sırasında farklı yöntemlere başvurulabilir. Bu yöntemler arasında beyin anjiyosu (tanısal beyin anjiyografisi), beyin omurilik sıvısı testi, beyin tomografisi ve bilgisayarlı tomografi gibi uygulamalar yer alır. Beyin ile ilgili hastalıkların teşhis süreci hakkında detaylı bilgi almak için Tanısal beyin Anjiyografisi gibi içeriklerimizi inceleyebilirsiniz.
Beyin Anevrizması Ameliyatı Riskli Mi?
Beyin anevrizması ameliyatı, diğer tüm tıbbi tedaviler gibi bazı riskler taşımaktadır. Bu riskler arasında dokularda kanama, beyin dokularının zarar görmesi ve enfeksiyon gibi riskler bulunur. Ancak günümüzde, modern cihazlarla gerçekleştirilen tedaviler sayesinde bahsi geçen risklerin meydana gelme ihtimali son derece düşüktür.
Beyin Anevrizması Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Beyin anevrizması ameliyatı, ameliyat sırasında kullanılan tekniğe ve anevrizmanın meydana geldiği damarın konumu gibi etmenlere göre farklı sürelerde tamamlanabilir. Kapalı yöntemlerle yapılan operasyonların genellikle 1,5 saat ila 4 saat kadar sürmesi beklenir.
Beyin Anevrizması Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Beyin anevrizması ameliyatı açık veya kapalı ameliyat teknikleri ile yapılabilir. Her iki teknik sırasında da hasta genel anestezi altındadır. Dolayısıyla ağrı veya rahatsızlık hissi duymaz. Beyin anevrizması ameliyatı sırasında ilgili damar tespit edilir ve damara özel cerrahi teknikler kullanılarak müdahale edilir. Böylece anevrizma ortadan kaldırılmış ve beyin kanaması gibi tehlikeli durumlar önlenmiş olur. Damar içerisinden gerçekleştirilen anevrizma tedavisi hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Beyin Anevrizması Endovasküler Tedavi isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.
İstanbul Beyin Anevrizması Ameliyatı Fiyatları
İstanbul beyin anevrizması ameliyatı fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.