Beyin Tümörü Ameliyatlarında Yüksek Teknoloji İstanbul

Beyin tümörü ameliyatlarında yüksek teknoloji İstanbul, beyinde yer alan tümörlerin sağlıklı dokulara zarar verilmeden, başarılı ve kalıcı bir şekilde alınabilmesi için başvurulan, modern uygulamalardır. Beyin ve sinir cerrahisi, tıp biliminin en dikkat ve hassasiyet gerektiren branşlarından biridir. Merkezi sinir sisteminin ana yapı taşı olan, günlük uğraşlarımızın mümkün olmasını, yaşamsal faaliyetlerimizin ise stabil kalmasını sağlayan beyin son derece hassas bir yapıya sahiptir. Herhangi bir dış müdahale sırasında kolayca zarar görebilir, hasta ise bu zararın konumuna ve şiddetine bağlı olarak hayatı boyunca deneyimleyeceği birtakım sağlık sorunları edinebilir.

Bu yüzden beyin cerrahisi kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar ve uygulamalar büyük bir hassasiyet ile yapılır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu operasyonlar sırasında kullanılan cihazlar ve teknikler de gelişmiş; operasyonlar çok daha risksiz bir hale gelmiştir. Yazımızın devamında ‘’Beyin tümörü ameliyatında robotik cerrahinin avantajları nelerdir?’’, ‘’Beyin tümörü ameliyatındaki yenilikler nelerdir?’’, ‘’Yüksek teknoloji ile beyin tümörü ameliyatının avantajları nelerdir?’’ ve ‘’Beyin tümörü ameliyatı tehlikeli midir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul beyin tümörü ameliyatı ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

Beyin Tümörü Ameliyatında Yenilikler Nelerdir?

Beyin tümörü ameliyatları sırasında veya ameliyat öncesi tanı aşamasında kullanılan modern uygulamalardan bazıları şunlardır:

  • Gamma Knife Tedavisi: Gamma knife tedavisi, beyinde yer alan tümörlerin yoğunlaştırılmış gama ışınları ile imha edilmesi amacıyla yapılan özel bir uygulamadır. Gamma knife tedavisi herhangi bir cerrahi kesi gerçekleştirilmeden ve anestezi uygulamasına gerek kalmadan yapılır. Bu uygulama sırasında dozu özel olarak ayarlanan gama ışınları, beyinde yer alan anormal damar yumaklarını ve tümörleri imha etmek için kullanılır. Gamma knife tedavisi sırasında beyindeki sağlıklı dokulara zarar verilmez. Bu uygulama hakkında detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan Gamma Knife Tedavisi isimli yazıyı inceleyebilirsiniz.
  • Nöroendoskop: Beyin tümörlerinin son derece küçük bir kesiden, farklı görüntüleme tekniklerine ihtiyaç duyulmadan, kapalı bir şekilde yapılamasına olanak sağlar. Bazı durumlarda kafatasına kesi atılmasına bile gerek kalmaz, operasyon burun deliklerinden gerçekleştirilir.
  • Ameliyat Mikroskobu: Ameliyat sırasında dokuların detaylı bir şekilde görüntülenmesine ve hassasiyet gerektiren işlemlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlar.
  • Nöronavigasyon: Nöronavigasyon teknolojisi sayesinde, ameliyat sırasında cerrah, sağlıklı dokulara zarar vermeden beyin tümörünün konumunu bulabilir ve böylece yalnızca hedef dokulara müdahale eder.
  • Nöromonitorizasyon: Nöromonitörizasyon teknolojisi, cerrahın yapmakta olduğu işlemlerin dokular veya organlar üzerindeki etkilerini gösterir. Çeşitli bölgelere yerleştirilen elektrotlar sayesinde, yapılan işlemler sonucu hareket kaybı veya konuşma güçlüğü gibi sorunların ortaya çıkıp çıkmayacağı saptanabilir. Böylece bireyin günlük faaliyetlerini zorlaştırabilecek işlemlerden başarı ile kaçınılır.
  • Stereotaktik Biyopsi: Özel aletler ve teknikler kullanılarak, ameliyathane koşullarında yapılan bu işlem sayesinde, tümörlerin türlerini araştırmak için oldukça güvenli bir şekilde beyinden doku örneği alınabilir.

Beyin tümörü tedavisinde kullanılan gelişmiş ve modern teknikler bu şekilde sıralanabilir.

Beyin Tümörü Ameliyatı Nedir?

Beyin tümörü ameliyatı, beyinin çeşitli bölümlerinde bulunabilen tümörlerin cerrahi olarak alınması amacıyla yapılan, özel bir operasyondur. Bu operasyon beyin ve sinir cerrahları tarafından, steril ameliyathane koşullarında, anestezi uygulamaları ile birlikte yapılır. Beyin tümörü ameliyatı sırasında hasta ağrı ve rahatsızlık hissi duymaz. Böylece cerrah, çeşitli cerrahi teknikler kullanarak beyinde bulunan tümörü alır. Bu operasyon sırasında sağlıklı dokulara zarar vermemeye özen gösterilir. Özellikle de günümüzde, gelişen teknolojinin de yardımı ile beyindeki tümörleri, en az zararla almak mümkün olabilmektedir.

Beyin Tümörü Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

Beyin tümörleri genel olarak iki farklı gruba ayrılırlar. Bunlar iyi huylu beyin tümörleri ve kötü huylu beyin tümörleridir (kanserli beyin tümörleri). Eğer iyi huylu beyin tümörleri bireyin günlük yaşamını zorlaştırıyor, beyin fonksiyonlarına zarar veriyor ve bireyin çeşitli şikayetler deneyimlemesine yol açıyorlarsa ameliyat ile alınmaları gerekir. Kötü huylu beyin tümörleri ise genellikle erken dönemlerinde ameliyat ile tedavi edilirler. İlerleyen evrelerde farklı tedavi uygulamalarına başvurulması gerekebilir. 

İstanbul Beyin Tümörü Ameliyatında Yüksek Teknoloji

İstanbul beyin tümörü ameliyatında yüksek teknoloji ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Call Now Button