Tanısal Beyin Anjiyografisi İstanbul

Tanısal beyin anjiyografisi İstanbul, beyin damarlarının incelenmesi ve beyin damarlarını ilgilendiren hastalıkların teşhis edilmesi amacıyla yapılan, gelişmiş bir tanılama uygulamasıdır. Beyin damarları, incelenmesi oldukça zor olan dokulardır. Kafatasının içerisinde yer almaları ve beynin son derece hassas bir yapıya sahip olması incelenmelerini zorlaştırır. Bu da beyin damarları ile ilgili şikayetlerin araştırılmasını ve hastalıkların teşhis edilmesini güçleştirir. Anjiyografi işlemi gerek tedavi gerekse de tanılama amacıyla kullanılan, son derece yaygın bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde kasık damarlarından yönlendirilen bir kateter ile beyne ulaşmak ve beyin damarlarını detaylı bir şekilde incelemek mümkün olmaktadır.

Uygulama sırasında hastanın yaşamsal bulguları monitörize edilmektedir. Böylece uygulamanın güvenli bir şekilde gerçekleştirildiğinden emin olunmaktadır. Tanısal beyin anjiyografisi sayesinde beyin kanaması, beyin anevrizması, beyin damarlarında tıkanma ve benzer ciddi hastalıkları kesin olarak teşhis etmek veya araştırmak mümkün olmaktadır. Yazımızın devamında ‘’Tanısal beyin anjiyosu nasıl yapılır?’’, ‘’Tanısal beyin anjiyosu hangi durumlarda yapılır?’’, ‘’Tanısal beyin anjiyosu ne kadar sürer?’’ ve ‘’Tanısal beyin anjiyosu ağrılı mı?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul tanısal beyin anjiyosu ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

Tanısal Beyin Anjiyografisi Nedir?

Tanısal beyin anjiyografisi, beyin damarlarını ilgilendiren hastalıkları ve sorunları tespit etmek, hastanın sahip olduğu şikayetleri değerlendirmek ve kişiye özel tedavi uygulamaları planlamak amacıyla yapılan, özel bir tanılama uygulamasıdır. Tanısal beyin anjiyografisi, koroner anjiyografi uygulamasında olduğu gibi genellikle kasık bölgesinden gerçekleştirilmektedir. Bu uygulama sayesinde beyin damarlarındaki anevrizma veya tıkanma gibi anormallikler tespit edilebilmektedir. Böylece hastalıkların detayları araştırılabilmekte ve ciddi riskler ortaya çıkmadan önce kişiye özel tedaviler gerçekleştirilebilmektedir.

Tanısal Beyin Anjiyografisi Neden Yapılır?

Beyin anjiyosu şu gibi nedenlerden yapılabilir:

  • Beyindeki damarların genişlemesi ve balonlaşması ile karakterize olan anevrizma hastalığını teşhis etmek, araştırmak.
  • Beyindeki kan damarlarının daralma ve tıkanma durumlarını incelemek, buna yönelik araştırmalar yapmak.
  • Beyinde damar yumağı gibi hastalıkları teşhis etmek, hastalığın detaylarını değerlendirmek.
  • Beyin damarında pıhtı oluşumu ile ilgili araştırmalar yapmak.
  • Beyin kanaması geçirmiş olan bireylerde çeşitli incelemeler gerçekleştirmek.
  • Beyin kan damarlarında meydana gelen enfeksiyonları değerlendirmek.

Tanısal beyin anjiyografisi bu gibi nedenlerden yapılabilir.

Tanısal Beyin Anjiyografisi Tehlikeli Mi?

Tanısal beyin anjiyografisi veya beyin anjiyosu olarak bilinen uygulama tehlikeli değildir. Ancak tüm tıbbi uygulamalar gibi bazı riskler taşımaktadır. Bu riskler arasında damarların zarar görmesi ve kanama meydana gelmesi gibi durumlar yer alır. Günümüzde beyin ile ilgili gerçekleştirilen uygulamalar büyük bir dikkat ve hassasiyet ile, modern cihazlar kullanılarak yapılır. Yani bahsi geçen risklerin gerçekleşme ihtimali oldukça düşüktür.

Tanısal Beyin Anjiyografisi Ağrılı Mı?

Tanısal beyin anjiyografisi öncesinde, kasık bölgesine kesi atılmadan önce lokal anestezi işlemi yapılır. Böylece hastalar işlem sırasında rahatsızlık veya ağrı hissi duymazlar. Yani tanısal beyin anjiyografisi ağrısız bir şekilde gerçekleştirilir.

Tanısal Beyin Anjiyografisi Ne Kadar Sürer?

Tanısal beyin anjiyosu 1 ila 3 saat kadar sürebilir. Bununla birlikte uygulama genellikle 1,5 saat içerisinde tamamlanmış olur. Doktorunuz uygulama öncesinde beyin anjiyosunun tüm aşamalarını size özel olarak planlayacaktır. Daha sonra ise sizi tanısal beyin anjiyografisi süresi hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.

Tanısal Beyin Anjiyografisi Nasıl Yapılır?

Tanısal beyin anjiyografisi hasta için oldukça konforludur. Uygulama sırasında ilk olarak hastanın kasık bölgesi özel bir solüsyon ile temizlenir. Daha sonra ise bu bölgeye lokal anestezi işlemi yapılır. Bölgeye atılan küçük bir kesi ile kasık damarlarına özel bir kateter yerleştirilir. Bu kateter yardımı ile beyin damarlarına ulaşılır ve bölgede gerekli incelemeler yapılır. Böylece tanısal beyin anjiyosu başarıyla tamamlanmış olur.

Tanısal Beyin Anjiyografisi Sonrası Baş Ağrısı Olur Mu?

Tanısal beyin anjiyografisi sonrası hafif bir baş ağrısı hissedilebilir. Bu baş ağrısı genellikle anjiyo işlemini takip eden 24 saat içerisinde ortaya çıkar ve genelde tedaviden sonraki 72 saat içerisinde kendiliğinden geçer. Eğer baş ağrısı bahsi geçen süreden daha fazla devam ederse mutlaka uygulamayı gerçekleştiren doktor ile iletişime geçilmelidir.

İstanbul Tanısal Beyin Anjiyografisi Fiyatları

İstanbul tanısal beyin anjiyografisi fiyatları ve beyin anjiyosu fiyatları gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Call Now Button