Psödotümör Serebri Tedavisi İstanbul

Psödotümör serebri tedavisi İstanbul, kafaiçi basınçtaki anormal artışı tedavi etmek ve bireyin buna bağlı deneyimlediği şikayetleri ortadan kaldırmak için yapılan tedavidir. İçerisinde beyni ve beyin omurilik sıvısını barından kafa tası belli bir hacme sahiptir. Bu yüzden beyin omurilik sıvısının dolaşımında meydana gelen sorunlar veya kafatası içerisinde meydana gelen tümörler kafaiçi basıncın artmasına neden olabilir. Bazı durumlarda ise bu nedenlerden bağımsız olarak kafaiçi basınçta artış meydana gelebilir. Bu durumun beyin omurilik sıvısının fazla miktarda üretilmesiyle veya beyin omurilik sıvısının emiliminde meydana gelen bir sorunla alakalı olduğu tahmin edilmektedir.

Tıp dilinde psödotümör serebri, halk arasında ise kafa içerisinde yalancı tümör gibi isimlerle bilinen bu hastalık ciddi baş ağrısı şikayetlerine yol açabilmektedir. Hatta bu hastalığın çocuklarda ve yetişkinlerde, kronik baş ağrısı şikayetinin en sık rastlanılan nedenlerinden biri olduğu düşünülmektedir. Psödotümör serebri hastalığı günümüzde farklı uygulamalar ile güvenli bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Yazımızın devamında ‘’Psödotümör serebri tedavisi ne kadar sürer?’’, ‘’Psödotümör serebri tehlikeli bir hastalık mıdır?’’, ‘’Psödotümör serebri baş ağrısına neden olur mu?’’ ve ‘’Psödotümör serebri çocuklarda görülür mü?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul psödotümör serebri tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

Psödotümör Serebri Nedir?

Psödotümör serebri, beyin omurilik sıvısının normalden fazla üretilmesi veya emilimiyle ilgili sorunlar oluşması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık hem çocukları hem de yetişkinleri etkileyebilmektedir. Kafada yalancı tümör hastalığı olarak da bilinen bu rahatsızlığın en yaygın belirtisi göz çevresinde meydana gelen kronik baş ağrısıdır.

Psödotümör Serebri Neden Olur?

Psödotümör serebri nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Hormon dengesizliği ve hormon bozukluğu gibi sorunlar.
  • Bazı ilaçların düzenli kullanımı.
  • Kafa bölgesine alınan fiziksel darbeler, yani kafa travmaları.
  • Vitamin eksikliği.
  • Obezite veya aşırı kilolu olmak.
  • Böbrek hastalıkları.
  • Uyku apnesi.
  • Lyme hastalığı ve Addison hastalığı.
  • Doğum kontrol hapları.
  • Aşırı miktarda A vitamini tüketimi.

Psödotümör serebri nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

Psödotümör Serebri Belirtileri Nelerdir?

Psödotümör serebri belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Gözlerin arka tarafında başlayan ve ıkınma gibi aktiviteler sırasında artış gösteren, donuk bir baş ağrısı şikayeti.
  • Görme ile ilgili problemler. Mesela bireyin çevresini bulanık görmesi, ışık patlamaları görmek veya kısa süreli ani görme kayıpları yaşamak. Bazı durumlarda çift görme veya kalıcı görme kaybı.
  • Kulaklarda çınlama.
  • Boyun ve sırt bölgesine vuran ağrılar.
  • Mide bulantısı ve kusma.
  • Baş dönmesi.

Psödotümör serebri belirtileri bu şekilde sıralanabilir.

Psödotümör Serebri Tanısı Nasıl Konur?

Psödotümör serebrinin kesin tanısı Lomber Ponksiyon (LP) isimli uygulama ile yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde beyin ve omurilikteki anormal basınç artışının tespit edilmesi mümkün olmaktadır. Psödotümör serebri sebebiyle ortaya çıkan birtakım şikayetler farklı beyin ve sinir sistemi hastalıkları ile karıştırılabilir. Bu yüzden diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi bireyin, yalnızca belirtilere bakarak kendine tanı koyması uygun değildir. Tanılama sürecinde doktor ilk olarak hastanın şikayetlerini dinleyecektir. Daha sonra ise şüphelendiği hastalıklara yönelik çeşitli tetkikler gerçekleştirecektir. 

Psödotümör Serebri Tekrarlar Mı?

Psödotümör serebri hastalığı bazı bireylerde ataklar halinde görülebilir. Bu yüzden bu hastalığa bağlı ortaya çıkan şikayetler geçici bir süreliğine ortadan kaybolabilir ve sonrasında ise yeniden tekrarlayabilir. Ancak cerrahi tedavi sonrasında psödotümör serebri hastalığının tekrarlama olasılığı oldukça düşüktür.

Psödotümör Serebri Tehlikeli Mi?

Psödotümör serebri tehlikeli olabilen bir hastalıktır. Bu hastalık nedeniyle kafaiçi basınçta artış görülür. Kafaiçi basıncın artması ile birlikte beyin dokuları baskılanabilir ve zarar görebilirler. Buna bağlı olarak da beyin hasarı meydana gelebilir ve görme gibi yetiler ile ilgili kalıcı sorunlar ortaya çıkabilir. Bu yüzden psödotümör serebri tedavisi kesinlikle aksatılmamladır.

Psödotümör Serebri Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Psödotümör serebri tedavisi sırasında farklı yöntemlere başvurulabilir. Bu yöntemler arasında medikal tedaviler ve cerrahi tedaviler bulunur. Medikal tedaviler genellikle uzun süreli ilaç kullanımı gerektirir. Cerrahi tedaviler ise genelde 45 dakika gibi bir sürede tamamlanır.

Psödotümör Serebri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Psödotümör serebri tedavisi sırasında beyin omurilik sıvısının üretimini azaltan ilaçlar kullanılabilir. Bu ilaçların yeterli olmadığı durumlarda ise minimal cerrahi uygulamalara başvurulabilir. Şant takılması, şant tedavisi ve şant takma ameliyatı gibi isimlerle bilinen bu tedavi anestezi altında, ağrısız bir şekilde yapılır. Bu tedavi sayesinde beyin omurilik sıvısı güvenli bir şekilde kafatasından tahliye edilebilir. Böylece hastanın deneyimlediği şikayetler ve karşı karşıya kaldığı sağlık riskleri ortadan kaldırılabilir. Psödotümör serebri ameliyatı olarak da bilinen bu operasyon sonrasında hastalar birkaç gün boyunca hastanede misafir edilebilirler.

İstanbul Psödotümör Serebri Tedavisi Fiyatları

İstanbul psödotümör serebri tedavisi fiyatları ve kafada yalancı tümör tedavisi fiyatları gibi konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.

Doktora Sorun!
Call Now Button