Beyin Tümörleri İstanbul
Beyin tümörleri İstanbul, beynin farklı bölgelerinde meydana gelebilen, anormal hücrelerin kümeleşmesi sonucu oluşan kitlelerdir. İnsan bedenindeki tüm doku ve organlar, yenilenmek için hücre bölünmesine ihtiyaç duyarlar. Bu mekanizma sayesinde yıpranan ve yaşlanan hücrelerin yerini çok daha genç ve işlevsel hücreler alır. Hücre bölünmesi, hücre çekirdeğinde yer alan genetik materyallerin kontrolüyle gerçekleşir. Eğer bu genetik materyallerde bir bozulma veya mutasyon meydana gelirse hücre, güvenli bölünme mekanizmasını kaybedebilir ve kontrolsüz bir şekilde bölünmeye başlayabilir. Kontrolsüzce bölünen hücreler bulundukları organın veya dokunun yakınlarında kitleleşmeye başlarlar.
Tümör olarak bilinen bu kitleler iyi huylu veya kötü huyu, yani kanserli olabilirler. Bulundukları bölgeye, büyüklüklerine ve türlerine göre bireyin sağlığı ile ilgili son derece ciddi sorunlara neden olabilirler. Beyin tümörleri de bahsi geçen tehlikeli tümörler arasında yer alır. Farklı türleri bulunan bu tehlikeli beyin kitleleri, beyin ve sinir cerrahları tarafından çeşitli uygulamalar ile tedavi edilebilir. Yazımızın devamında ‘’Beyin tümörleri nasıl tedavi edilir?’’, ‘’Beyin tümörleri tedavi edilmezse ne olur?’’, ‘’Beyinde tümör nasıl anlaşılır?’’ ve ‘’Beyin tümörü ameliyatı nasıl yapılır?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul beyin tümörleri tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.
Beyin Tümörü Nedir?
Beyin tümörü, beyindeki hücre bölünme süreçlerinde meydana gelen bir hata sonucu, hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünmesiyle meydana gelen, zararlı kitledir. Bu kitle iyi huylu veya kötü huylu olabilir. Beyinde bulunduğu konuma, türüne ve büyüklüğüne göre hastanın hayatını tehdit eden sağlık sorunlarına neden olabilir. Beyin tümörünün pek çok farklı türü vardır. Bu zararlı kitleler, beyin ve sinir cerrahları tarafından gerçekleştirilen cerrahi operasyonlar ile beyinden güvenli bir şekilde alınabilirler. Beyin tümörü ameliyatı olarak da bilinen bu operasyonlar tamamen hastanın ihtiyaçlarına ve genel sağlık durumuna göre planlanır.
Beyin Tümörü Neden Olur?
Beyin tümörü nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:
- Baş ve boyun travmaları sonrası beyin tümörleri meydana gelebilir. Yani kafaya alınan bir darbe sonucu beyinde kitle oluşumu görülebilir.
- Radyasyon maruziyeti nedeniyle hücre çekirdeklerinde bulunan genetik materyaller zarar görebilir ve mutasyona bağlı olarak tümör oluşumları meydana gelebilir.
- Bazı viral hastalıklar.
- Hormonal değişimler.
- Ailevi yatkınlık.
- Kimyasal madde maruziyeti.
- Bazı ilaçların ve tedavilerin yan etkisi olarak.
Beyin tümörlerinin oluşum nedenleri bu şekilde sıralanabilir.
Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir?
Beyin tümörü belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:
- Özellikle de geceleri artış gösteren baş ağrısı.
- Konuşma bozukluğu.
- Unutkanlık.
- Mide bulantısı ve kusma.
- Bulanık görme ve çift görme gibi görme sorunları.
- Denge bozukluğu, dengeli bir şekilde yürümekte zorlanmak.
- Kol ve bacak gibi uzuvlarda hissizlik ve güçsüzlük.
- Sana nöbetlerini andıran bayılmalar, bilinç kayıpları.
- Kişilik bozuklukları.
Beyin tümörü belirtileri tümörün konumuna, büyüklüğüne ve türüne göre değişebilir. Bu yüzden kesin teşhis için mutlaka bir beyin ve sinir cerrahı ile iletişime geçilmelidir.
Beyin Tümörü Çeşitleri Nelerdir?
Beyin tümörü türleri şu şekilde sıralanabilir:
- Diffuz astrositik tümörler, sinir hücrelerindeki anormal değişimler sonucu meydana gelirler.
- Oligodendroglial tümörler, genellikle beynin ak maddesinde görülen tümörlerdir.
- Ependimal tümörler, beyin havuzcuğunu meydana getiren hücreler nedeniyle ortaya çıkarlar.
- Nöronal ve nöroglial tümörler.
- Koroid pleksus tümörleri.
- Embrional tümörler, genellikle çocukluk çağında görülen ve oldukça tehlikeli olan tümörlerdir.
- Pineal bölge tümörleri, pineal bez çevresinde yer alan tümörlerdir.
Beyin tümörü tipleri bu şekilde sıralanabilir.
Beyin Tümörleri Tedavi Edilebilir Mi?
Beyin tümörleri çeşitli medikal uygulamalarla tedavi edilebilir veya cerrahi operasyonlar yardımı ile bulundukları bölgeden alınabilirler.
Beyin Tümörleri Tehlikeli Mi?
Beyin tümörleri son derece tehlikeli oluşumlardır. Bu oluşumlar kötü huylu oldukları takdirde hızla büyüyebilir, bölgedeki beyin dokularına zarar verebilir ve omurilik gibi farklı organlara yayılım gösterebilirler. Buna bağlı olarak da hastanın sağlık durumu hızlı bir şekilde geriler ve tedavi zorlaşır. Ancak erken tedavi, diğer her kanser hastalığında olduğu gibi beyin kanseri veya kötü huylu beyin tümörü tedavisi için de son derece önemlidir. Bununla birlikte iyi huylu beyin tümörleri de birey için tehlikeli olabilir. Bu yüzden beyinde yer alan tüm anormal oluşumların düzenli aralıklarla doktor tarafından incelenmesi ve gerektiğinde vakit kaybetmeden tedavi uygulamalarının başlaması gerekir.
Beyin Tümörü Tedavisi Nasıl Yapılır?
Beyin tümörü tedavisinde tümörün türüne, büyüme hızına, konumuna ve hastanın sahip olduğu şikayetlere göre farklı uygulamalara başvurulabilir. Bazı iyi huylu beyin tümörleri, gelişim göstermedikleri ve hastada herhangi bir şikayete neden olmadıkları için tedavi gerektirmeyebilirler. Ancak yine de düzenli aralıklarla kontrol edilmeleri gerekebilir. Bazılarının ise cerrahi tedavi ile bulundukları bölgeden alınmaları gerekebilir. Eğer beyin tümörleri kötü huylu ise bu işleme kemoterapi ve radyoterapi gibi uygulamalar eşlik edebilir.
İstanbul Beyin Tümörü Tedavisi Fiyatları
İstanbul beyin tümörü tedavisi fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.