Beyin Tümörü Ameliyatı İstanbul
Beyin tümörü ameliyatı İstanbul, beynin farklı bölgelerinde bulunabilen ve beyin dokularına zarar veren tehlikeli kitlelerin alınması amacıyla gerçekleştirilen, gelişmiş bir operasyondur. Tümörler, insan vücudunu meydana getiren neredeyse her doku ve organda meydana gelebilirler. Bulundukları bölgede anormal damar ağları oluşmasına neden olarak sağlıklı dokuların beslenmesini engelleyebilir, bu damar ağları sayesinde beslenebilir, büyüyebilir ve dokuları baskılayarak tehlikeli sağlık sorunlarına sebep olabilirler. Beyinde meydana gelen tümörler, iyi huylu veya kötü huylu olmalarından bağımsız olarak, yerleşim yerlerine ve büyüklüklerine göre oldukça tehlikeli olabilirler.
Bu yüzden beyin ve sinir cerrahları tarafından düzenli aralıklarla kontrol edilmeleri ve gerektiğinde ise modern cerrahi operasyonlar ile alınmaları gerekir. Beyin tümörü ameliyatı, bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen ve hastanın beyninde bulunan tümörden kurtulması, yeniden sağlığına kavuşmasını sağlayan cerrahi operasyondur. Yazımızın devamında ‘’Beyin tümörü ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Beyin tümörü ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Beyin tümörü ameliyatı riskli mi?’’ ve ‘’Beyin tümörü ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul beyin tümörü ameliyatı ve benzer cerrahi operasyonlar hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.
Beyin Tümörü Ameliyatı Nedir?
Beyin tümörü ameliyatı, beyinde bulunan iyi huylu veya kötü huylu tümörlerin cerrahi olarak çıkarılması amacıyla gerçekleştirilen, gelişmiş bir operasyondur. Bu operasyon günümüzde yüksek teknolojik cihazlar ve özel teknikler kullanılarak gerçekleştirilir. Ameliyat süreci boyunca doktor bu teknikleri ve cihazları kullanarak hastanın genel sağlığını kontrol eder, tümörün ne kadarının alındığını gözlemler. Bahsi geçen teknikler arasında en sık tercih edilenleri nöromonitörizasyon tekniği, nöronavigasyon tekniği ve beyin ultrasonu uygulamasıdır. Nöromonitörizasyon tekniği sayesinde doktor, ameliyat boyunca beyindeki sinirsel iletileri inceleyebilir. Nöronavigasyon tekniği ise ameliyat sırasında tümöre ulaşmayı sağlayan en güvenli ve en ideal yolun bulunması için kullanılır. Ameliyat sırasında gerçekleştirilen ultrason çekimlerinin amacı ise ameliyat sonlandırılmadan önce beyinde tümör kalıp kalmadığını kontrol etmektir. Nöroendoskopi gibi yüksek teknolojili uygulamalar sayesinde, bazı kişilerde kafatasına kesi atılmasına bile gerek kalmayabilir. Yani operasyon burun delikleri içerisinden gerçekleştirilebilir. Eğer ameliyat sırasında müdahale edilen kitle kötü huylu ise ameliyat sonrasında kemoterapi veya radyoterapi gibi uygulamalar da tedavi sürecine eşlik edebilir.
Beyin Tümörü Ameliyatı Neden Yapılır?
Beyin tümörü ameliyatı, beyinde meydana gelen tümörlerin, güvenli bir şekilde ve diğer sağlıklı dokulara zarar verilmeden alınması amacıyla yapılan cerrahi operasyondur. Bu operasyon beyin ve sinir cerrahları tarafından yapılır. Beyin tümörü ameliyatının en önemli amacı beyin dokularının daha fazla zarar görmesini önlemek, beyinin işlevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirmesini sağlamaktır.
Beyin Tümörü Nedir?
Beyin tümörü, beyinde meydana gelen, kötü huylu veya iyi huylu olabilen, zararlı kitledir. Merkezi sinir sisteminin en önemli organı olan beyin, tümörler gibi tehlikeli kitleler barındırabilir. Bu kitlelerin, hastanın vücudunda yol açtıkları sağlık sorunlarına ve türlerine göre erkenden alınmaları gerekebilir. Beyin tümörlerinin alınması amacıyla yapılan operasyona beyin tümörü ameliyatı veya kapalı beyin tümörü ameliyatı ismi verilir.
Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir?
Beyin tümörü belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:
- Mide bulantısı ve kusma.
- Görme problemleri.
- Denge sorunları ve buna bağlı olarak yürümede zorluk çekmek.
- Kol ve bacak gibi uzuvlarda güçsüzlük, uyuşma.
- Unutkanlık gibi sorunlar.
- Bayılma.
- Konuşma bozukluğu.
Beyin tümörü belirtileri bu şekilde sıralanabilir. Beyin tümörlerinin belirtileri, bulundukları bölgeye, büyüklüklerine ve türlerine göre değişiklik gösterebilir.
Beyin Tümörü Ameliyatı Tehlikeli Mi?
Beyin tümörü ameliyatı bazı riskler ve tehlikeler barındırır. Bunun en önemli nedeni beynin son derece hassas bir organ olmasıdır. Ameliyat sırasında yanlışlıkla beyindeki sağlıklı dokulara zarar verilmesi mümkündür. Bununla birlikte günümüzde, yüksek teknolojili cihazlar ve özel teknikler ile yapılan beyin ameliyatları, geçmişte gerçekleştirilen operasyonlara kıyasla çok daha güvenlidir. Operasyonu zorunlu kılan beyin kanseri gibi ölümcül hastalıklar göz önünde bulundurulduğunda beyin tümörü ameliyatı bazı durumlarda en iyi ve en avantajlı tedavi seçeneğidir.
Beyin Tümörü Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Beyin tümörü ameliyatı genelde 5 ila 14 saat kadar sürmektedir. Bu operasyon büyük bir hassasiyet ile, çevre dokulara zarar verilmeden yapılmalıdır. Dolayısıyla cerrah operasyon boyunca hastanın genel sağlığını ve beynindeki sağlıklı dokuları korumak için tüm önlemleri alır. Son derece mikrocerrahi gibi teknikler, özel cihazlar ve gelişmiş prosedürler kullanarak operasyonun mümkün olan en güvenli şekilde gerçekleşmesini sağlar. Bu da doğal olarak operasyonun uzun sürmesine neden olur.
Beyin Tümörü Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Beyin tümörü ameliyatları çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Operasyon sırasında, ameliyatın detaylarına göre işlemler açık ameliyat teknikleri veya kapalı ameliyat teknikleri kullanılarak yapılabilir. Doktor operasyon sırasında hastanın sağlık durumunu ve beyin sağlığını anlık olarak kontrol eder. Bunun için özel teknolojik cihazlar ve gelişmiş teknikler kullanılır. Mesela nöromonitörizasyon tekniği sayesinde ameliyat sırasında beyindeki sinir iletileri izlenebilir. Nöronavigasyon yöntemi sayesinde de beyinde tümöre ulaşmak için kullanılabilecek en güvenli yol belirlenebilir. Bu gibi teknikler kullanılarak beyindeki tümör alınır. Ameliyat sonlandırılmadan önce beyin ultrasonu sayesinde beyinde tümör kalıp kalmadığı da kontrol edilebilir.
Beyin Tümörü Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?
Beyin tümörü ameliyatı olan hastalar, ameliyattan sonra yoğun bakım ünitesine alınırlar. Burada hastaların hayati bulguları anlık olarak kontrol edilir ve ameliyatın başarısı değerlendirilir. Daha sonra ise hastalar herhangi bir sağlık sorunu gelişmediyse hasta bakım odasına alınırlar. Burada yaklaşık 3 ila 5 gün kalmaları gerekebilir. Bu hastane yatışının ardından ise taburcu edilirler. Taburcu olan hastaların fizik tedavi uygulamasına başlaması gerekebilir. Bu süreçte doktor tarafından önerilen durumlara dikkat edilmelidir. Taburcu olan hastalar doktorun reçete ettiği ilaçları düzenli olarak kullanmalıdırlar. Ameliyatı takip eden 8 ila 10 gün içerisinde hastanın dikişleri alınmaktadır.
İstanbul Beyin Tümörü Ameliyatı Fiyatları
İstanbul beyin tümörü ameliyatı fiyatları ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.