Beyin Ve Omurilik Metastazları İstanbul
Beyin ve omurilik metastazları tedavisi İstanbul, vücudun farklı bölgelerinde gelişen kanserli hücrelerin beyin ve omuriliği etkilediği durumlarda gerçekleştirilen, gelişmiş tedavi uygulamalarıdır. Metastaz, kanser hastalıklarını tehlikeli yapan en önemli olgulardandır. Bu durum genellikle kanserin ilerleyen dönemlerinde meydana gelir. Zaman içerisinde mutasyona uğrayan ve kontrolsüzce bölünen hücreler, farklı yollar kullanarak bulundukları dokulardan ayrılıp başka organlara ulaşma özelliği kazanırlar. Ulaştıkları organlarda da kontrolsüz bir şekilde çoğalır ve kümeleşerek tümör oluşumuna yol açarlar. Metastaz olarak bilinen bu durum son derece tehlikelidir.
Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen kanser hastalığı, beyne veya omuriliğe ulaşabilir ve buralarda da kansere yol açabilir. Bu durum ise kanserin ulaştığı organa göre beyin metastazı veya omurilik metastazı olarak bilinir. Beyin ve omurilik metastazları, hastanın genel sağlığı ve hayatı için son derece büyük bir risk oluştururlar. Bu yüzden tedavileri ihmal edilmemeli veya geciktirilmemelidir. Yazımızın devamında ‘’Omurilik ve beyin metastazı tedavisi nasıl yapılır?’’, ‘’Omurilik metastazları tehlikeli midir?’’, ‘’Beyin metastazları tehlikeli midir?’’, ‘’Beyin metastazı belirtileri nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. İstanbul beyin metastazı ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.
Beyin Metastazı Nedir?
Beyin metastazı, farklı bir organda meydana gelen kanserin beyne ulaşması ve beyinde kötü huylu tümör oluşumuna neden olmasıdır. Beyin metastazları, beyinde meydana gelen kötü huylu tümörlerin (beyin kanserlerinin) önemli bir bölümünü oluştururlar. Beyin metastazları pek çok kanser hastalığı nedeniyle gerçekleşebilir. Ancak bunlar arasında en sık rastlanılanları şunlardır:
- Akciğer kanseri.
- Meme kanseri.
- Kolon kanseri.
- Cilt kanseri.
- Böbrek kanseri.
Bu gibi kanser hastalıkları, kan dolaşımı veya benzer yollar ile beyne ulaşabilir, beyinde kanserli tümör oluşumuna sebep olabilirler.
Beyin Metastazı Neden Olur?
Beyin metastazları herhangi bir özel neden bulunmaksızın meydana gelebilirler. Kanser hastalarının neredeyse tamamında, kanser türünden bağımsız olarak beyin metastazı gelişme riski vardır. Vücudun farklı bir bölgesinde veya organında bulunan kanserli hücreler çeşitli mutasyonlar sayesinde vücutta hareket etme özelliği kazanabilirler. Bu özellik sayesinde de kan dolaşımını veya lenf dolaşımını kullanarak beyin gibi hayati organlara yayılabilirler.
Beyin Metastazı Belirtileri Nelerdir?
Beyin metastazı belirtileri, beyin tümörü belirtileri ile büyük oranda benzerlik gösterir. Ancak kanser hastalığı vücudun farklı bir bölgesinden kaynaklandığı için hasta, o bölgedeki rahatsızlık nedeniyle farklı belirtilere ve şikayetlere de sahip olabilir. Beyin metastazı belirtileri arasında şunlar yer alır:
- Zamanla geçmeyen, şiddetli bir baş ağrısı.
- Nedeni bilinmeyen mide bulantısı ve kusma.
- Nöbet geçirme.
- Bayılma.
- Hafızanın zayıflaması, bazı detayları hatırlamakta güçlük çekme.
- Bireyin karakteri ve kişiliği ile ilgili anormal değişimler.
- Kaslarda zayıflama.
- Denge kaybı.
- Yürüme güçlüğü.
- Konuşma güçlüğü.
Beyin metastazları bu gibi belirtilere neden olabilir.
Beyin Metastazı Nasıl Tedavi Edilir?
Beyin metastazı tedavisi çeşitli uygulamalar ile tedavi edilebilir. Bu uygulamalar arasında radyoterapi, kemoterapi, cerrahi tedavi ve gamma knife tedavisi gibi teknikler yer almaktadır. Hastanın genel sağlık durumu ve kanserin ilerleme durumu detaylı olarak incelenir. Daha sonra ise bahsi geçen uygulamalardan biri veya birden fazlası ile tedavi işlemlerine başlanır.
Omurilik Metastazı Nedir?
Omurilik metastazı, omurilik dışında meydana gelen kanserli hücrelerin, kan dolaşımı veya lenf dolaşımı yolu ile omuriliğe yayılmasıdır. Bu yayılım sonucu kanserli hücreler omurilikte de büyümeye ve tümör meydana getirmeye başlarlar. Omurilik metastazları, omurilikte meydana gelen kanserli tümörlerin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır.
Omurilik Metastazı Neden Olur?
Omurilik metastazları, farklı kanser hastalıkları nedeniyle meydana gelebilirler. Bunlar arasında en sık rastlanılanları prostat kanseri, meme kanseri, böbrek kanseri ve akciğer kanseridir. Bahsi geçen bölgelerdeki kanserli hücreler, ilerleyen evrelerde omuriliğe ulaşabilir ve omurilik kanserine (omurilik metastazına) neden olabilir.
Omurilik Metastazı Belirtileri Nelerdir?
Omurilik metastazı belirtileri arasında şunlar yer alır:
- Şiddetli sırt ağrıları.
- Bacak ağrısı.
- Denge problemleri.
- Yürüme zorluğu.
- Kol ve bacak gibi uzuvlarda uyuşma.
- Ellerde ve kollarda güç kaybı.
- Cisimleri kavramakta zorlanma.
- Boyun ağrıları.
Omurilik metastazı belirtileri bu şekilde sıralanabilir.
Omurilik Metastazı Tedavisi Nasıl Olur?
Omurilik metastazı tedavisi sırasında cerrahi uygulamalara, radyoterapiye ve kemoterapiye başvurulabilir. Metastaz öncesinde hasta, kanserin bulunduğu diğer organ veya bölge için hali hazırda çeşitli tedaviler alıyor olabilir. Bu durumda tedavi süreci sistematik olarak, diğer doktorun uygulamaları ile koordineli bir şekilde yürütülebilir.
İstanbul Beyin ve Omurilik Metastazı Tedavisi Fiyatları
İstanbul omurilik ve beyin metastazı tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.