Boyun Fıtığı Avcılar
Boyun fıtığı Avcılar, boyun bölgesinde yer alan omurların kayması ve bölgedeki sinir dokularına zarar vermesi ile karakterize olan omurga hastalığını tedavi etmek için yapılan uygulamalardır. Kafatasından kuyruk sokumuna kadar uzanan omurga, bünyesinde omur adı verilen onlarca küçük kemik parçası, kıkırdak doku ve benzer yumuşak dokular barındırır. Bu dokuların arasında ise merkezi sinir sistemi için oldukça önemli olan omurilik bulunur. Omurilikte yer alan sinir demetleri beyin ile uzuvlar ve organlar arasında, özel bir iletişim hattı oluştururlar. Böylece beyin organları kontrol edebilir ve birey bilinçli bir şekilde uzuvlarının hareket etmesini sağlayabilir.
Boyun fıtığı olan bireylerde omurgayı meydana getiren diskler yıpranmıştır. Buna bağlı olarak da görevlerini ideal bir şekilde yerine getiremezler. Bölgedeki sinir dokularına da zarar verebilir, bireyin ciddi sağlık sorunları ve şikayetler deneyimlemesine yol açabilirler. Boyun fıtığı tedavisi, boyun fıtığını ortadan kaldırmak ve hastaların şikayetlerini azaltarak yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla yapılır. Yazımızın devamında ‘’Boyun fıtığı ameliyatı ne kadar sürer?’’, ‘’Boyun fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?’’, ‘’Boyun fıtığı için hangi doktora gidilir?’’ ve ‘’Boyun fıtığı tedavi edilmezse ne olur?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Avcılar boyun fıtığı tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.
Boyun Fıtığı Nedir?
Boyun fıtığı, boyun bölgesindeki omur kemikleri arasında bulunan, elastik yapılı disklerin zarar görmesi ile karakterize olan bir omurga hastalığıdır. Bahsi geçen diskler jelatinöz bir maddeden meydana gelirler. Böylece bölgedeki basıncı dengeler, omurların ve genel olarak omurganın zarar görmesini engellerler. Ancak bazı durumlarda bahsi geçen madde yıpranabilir. Bu da omurların bölgedeki sinir dokularına baskı yapmasına neden olabilir. Boyun fıtığı olarak bilinen bu rahatsızlık şiddetli boyun ağrılarından kollarda güçsüzlüğe kadar pek çok sağlık sorununa ve şikayete yol açmaktadır.
Boyun Fıtığı Neden Olur?
Boyun fıtığı nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:
- İlerleyen yaş.
- Trafik kazaları ve düşme gibi durumlarda meydana gelen fiziksel travmalar.
- Düzenli olarak ağır yük kaldırma veya bunu gerektiren bir işte çalışmak.
- Önerilmeyen bir pozisyonda düzenli olarak, uzun süreli cep telefonu kullanmak.
Boyun fıtığı nedenleri bu şekilde sıralanabilir. Boyun fıtığı genelde 40’lı yaşlardan sonra görülür. Ancak bazı durumlarda gençlerde ve çocuklarda da görülmesi mümkündür. Bu yüzden boyun fıtığı belirtilerine sahip olan bireyler, yaşları ne olursa olsun kesin teşhisin sağlanabilmesi için bir beyin ve sinir cerrahı ile görüşmelidirler.
Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?
Boyun fıtığı belirtileri arasında şunlar yer almaktadır:
- Boyun ve sırt bölgesinde ağrı.
- Omuz ağrısı ve kol ağrısı.
- Kollarda uyuşma ve kollarda karıncalanma.
- Kollarda güç kaybı.
- Reflekslerin zayıflaması.
- Kollarda incelme.
Boyun fıtığı belirtileri bu şekilde sıralanabilir.
Boyun Fıtığına Hangi Bölüm Bakar?
Boyun fıtığı olan veya kollarında geçmeyen uyuşma, boyun ağrısı gibi şikayetlere sahip olan bireyler, kesin teşhisin sağlanabilmesi için bir beyin ve sinir cerrahı ile görüşebilirler.
Boyun Fıtığı Baş Ağrısı Yapar Mı?
Boyun fıtığı, etkilenen bölgeye göre baş ağrısına yol açabilir. Hatta bazı hastaların göz çevresinde ve kulak çevresinde de şiddetli ağrılar görülebilir.
Boyun Fıtığı Tedavi Edilmezse Ne Olur?
Boyun fıtığı tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına ve şikayetlere yol açabilmektedir. Zaman içerisinde bölgede yer alan omurlar ve sinir demetleri ilerleyici bir hasar ile karşı karşıya kalabilirler. Buna bağlı olarak kalıcı hissizlik, kas güçsüzlüğü ve hatta felç kalma gibi durumlar görülebilir. Bu yüzden gerektiği ve önerildiği takdirde boyun fıtığı tedavisini ihmal etmemek gerekir.
Boyun Fıtığı Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Boyun fıtığı tedavisinin süresi, boyun fıtığını tedavi etmek için kullanılan uygulamaya ve boyun fıtığının şiddetine göre değişiklik gösterebilir. Fizik tedavi uygulamaları, egzersizler ve ilaç uygulamaları gibi medikal tedaviler genellikle birkaç ay boyunca devam eder. Ameliyat ile gerçekleştirilen tedaviler ise genellikle 1 saat içerisinde tamamlanmış olur. Bununla birlikte ameliyat sırasında kullanılan teknikler, boyun fıtığının şiddeti ve tercih edilen anestezi yöntemi boyun fıtığı ameliyatının süresini etkileyebilir.
Boyun Fıtığı Tedavisi Nasıl Olur?
Boyun fıtığı tedavisi, hastanın ihtiyaçlarına ve boyun fıtığının ilerleme durumuna göre özel olarak planlanır. Bu tedavi sürecine fizik tedavi uygulamaları, ağrı kesici ilaçlar, özel egzersizler ve bazı yaşam tarzı değişiklikleri eşlik edebilir. Bazı kişilerde ise boyun fıtığı son derece şiddetlidir ve yalnızca ameliyat ile tedavi gerçekleştirilebilir. Boyun fıtığı ameliyatı sırasında hasta anestezi altındadır ve ağrı hissetmemektedir. Beyin ve sinir cerrahı, son derece küçük (1,5 cm civarında) bir cilt kesisi ile hedef bölgeye ulaşır ve bölgedeki dokuları onarır. Böylece boyun fıtığı başarılı bir şekilde tedavi edilmiş olur.
Avcılar Boyun Fıtığı Tedavisi Fiyatları
Avcılar boyun fıtığı tedavisi ve benzer konular hakkında detaylı bilgi almak için Op. Dr. Fatih Han Bölükbaşı ile iletişime geçebilirsiniz.